DIMinfra stuurgroep 14 maart 2025

Schrijf je in voor de workshops via de QR-code of surf naar https://forms.office.com/e/7AYay9C35k .

Workshops ronde 1

  • Efficiënte werfsamenwerking: taken beheren met Whatsapp (Bimefy)
    Deze workshop toont hoe Bimefy werfsamenwerking verbetert via een gebruiksvriendelijke app en WhatsApp-integratie, waarmee arbeiders eenvoudig communiceren en taken centraal beheerd blijven.
  • Een brug tussen digitale tools (Cooperlink)
    Aannemers zoals Besix, Jan De Nul en DEME gebruiken eigen digitale tools, terwijl Lantis andere systemen vereist. Cooperlink toont hoe zij deze kloof heeft overbrugd en de informatie-uitwisseling geautomatiseerd heeft.
  • Infratools volgens ARKANCE
    Onverwachte vertragingen en kostenoverschrijdingen ontstaan vaak door een gebrek aan inzicht in werfproblemen. ARKANCE combineert data uit verschillende systemen om processen te optimaliseren en samenwerking te verbeteren.
  • Duurzaam wegbeheer: optimaliseren met de Green Public Procurement tool (deel 1)
    Deze workshop introduceert een Green Public Procurement-tool die met Levenscyclusanalyse (LCA) milieueffecten van wegconstructies beoordeelt en een duurzaamheidsscore (PEF) toekent. Via een demo en Q&A leren deelnemers hoe de tool helpt bij duurzame materiaalkeuze.

Workshops ronde 2

  • Virtueel Oosterweel (vGIS/Geodeet & ROCO)
    Beperk graafschade met Augmented Reality van vGIS door ondergrondse kabels en leidingen op locatie te visualiseren. Met een praktijkvoorbeeld van TM ROCO bij de Oosterweelverbinding in Antwerpen.
  • De route naar een planningstool (Orbid & Dekempeneer)
    Tijdens deze workshop laat het DIMinfra-team zien hoe het gedetailleerde, semi-analoge planningsproces bij Martens digitaal geoptimaliseerd wordt met optimaal gebruik van bestaande digitale tools. Na het afwijzen van te complexe en onvolledige standaardoplossingen ontwikkelde Orbid stap voor stap een op maat gemaakte planningstool voor Dekempeneer, specifiek voor de infrastructuursector. We delen onze ervaringen en peilen naar interesse om deze tool breder beschikbaar te stellen.
  • Eshta Ranyal – Where AI meets Infra (Engels)
    AI transformeert de wegenbouw door planning, bouw en onderhoud efficiënter, duurzamer en kosteneffectiever te maken. Met real-time data, voorspellende modellen en automatisering optimaliseert AI middelen, verbetert kwaliteitscontrole en maakt proactief onderhoud mogelijk. Deze workshop verkent hoe AI-gestuurde tools nieuwe normen stellen voor een veerkrachtige wegeninfrastructuur.
  • Duurzaam wegbeheer: optimaliseren met de Green Public Procurement tool (deel 2)
    Deze workshop introduceert een Green Public Procurement-tool die met Levenscyclusanalyse (LCA) milieueffecten van wegconstructies beoordeelt en een duurzaamheidsscore (PEF) toekent. Via een demo en Q&A leren deelnemers hoe de tool helpt bij duurzame materiaalkeuze.